Top HaFaBra Concert!

Harmonie Wilhelmina Glanerbrug, Fanfare Psalm 150 Dinxperlo en Brassband De Bazuin Oenkerk

Op zaterdag 15 november geeft Fanfare ‘Psalm 150’ haar jaarlijkse najaarsconcert. Dit jaar haalt zij twee aansprekende orkesten uit de muziekwereld naar Dinxperlo, namelijk Harmonie Wilhelmina uit Glanerbrug en Brassband De Bazuin uit Oenkerk voor een bijzondere ontmoeting tussen deze 3 orkestvormen uit de Kampioensdivisie. 

Harmonie Wilhelmina Glanerbrug
Het harmonieorkest van Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug musiceert al sinds 1938 op het hoogste niveau binnen de blaasmuziek en doet regelmatig mee met concoursen. Het orkest kan daarom  met recht een toporkest genoemd worden. Het repertoire van Wilhelmina is zeer gevarieerd. Het orkest speelt originele stukken voor harmonieorkest, transcripties van symfonische werken, moderne werken, wereldmuziek en rock- en popmuziek. Op 15 november zullen zij onder andere ‘Oriënt et Occident’ (C. Saint-Saëns), The Fool’s Journey – Part 1 (H. van der Heide) en Danza Sinfonica van James Barnes ten gehore brengen. Wilhelmina Glanerbrug staat onder leiding van Fried Dobbelstein.

Fanfare ‘Psalm 150’ Dinxperlo
Ook het A-orkest van deze fanfare doet al jaren mee op het hoogste niveau. Zo nam zij in 2013 nog succesvol deel aan het Wereld Muziek Concours waar zij vierde werd in de Concertafdeling Fanfare. ‘Psalm 150’ ziet het als een uitdaging om elk jaar uitdagende en aansprekende concerten te organiseren. Tijdens dit concert zetten zij een gevarieerd programma neer met onder andere Mästare Alle Söka Dig ( arr. R. Goorhuis), Cartoon (Paul hart arr. R. Vos), en Villanelle (P. Dukas arr. G. van Schijndel). Dit laatste werk is een hoornconcert met als hoornsoliste Petra Botma, eerste hoorniste van het Radio Filharmonisch Orkest. ‘Psalm 150’ Dinxperlo staat onder leiding van Tijmen Botma.

Brassband De Bazuin Oenkerk
Deze brassband komt op festivals en concoursen uit in de kampioensdivisie. De getalenteerde musici van deze band komen allemaal uit de omgeving van Friesland. In de afgelopen jaren maakte de band naam met succesvolle samenwerkingen met bekende zangers, zangeressen en instrumentale professionals.Bijzonder is dat de band voor elke gelegenheid een programma op maat samenstelt, waarbij lichtvoetigheid en verrassing de uitvoering kenmerken. Op 15 november spelen zij onder meer Game of Thrones (R. Djawadi), Euphonium Concerto (K. Downie) en Journey of the Lone Wolf (S. Dobson). Met het laatste stuk zal de brassband op 1 november deelnemen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. De Bazuin Oenkerk staat onder leiding van Klaas van der Woude.

Met de mix van deze 3 orkestenvormen die allen musiceren op het hoogste niveau is dit concert een must voor elke muziekliefhebber!

Locatie: Sportcentrum ‘Het Blauwe Meer’, Helmkamp 17 te Dinxperlo.
Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur).
De entree bedraagt € 10,-- p.p.