De Bazuin B doet mee aan STRAATbrass, een nieuw muziekfestival

Tweehonderd brassblazers komen broezen op de Drentse Brink

STRAATbrass barst zaterdag 30 juni los met zo’n 200 koperblazers op de Brink in het Drentse vakantiedorp Vries. Aan de eerste editie van het nieuwe muziekfestival doen zes brassbands mee die in twee divisies de muzikale degens zullen kruisen. Het wordt een mooie dag van blazen, broezen en braaien!

Openbare loting

Het festijn start om 9:30 uur. Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo zal het evenement officieel openen. Dan bepalen de band via een openbare loting in de muziektent wanneer ze verwacht worden op te draven in het ochtendprogramma op straat en wanneer hun optreden ’s middags is in de muziektent aan de Brink.

Caravan

Hun beide optredens worden beoordeeld door een deskundige jury. De organisatie is blij dat Rob Goorhuis en Jappie Kuipers in de bijzondere jurybox willen plaatsnemen. Geheel naar Engelse traditie verricht de jury zijn kritische luisterwerk vanuit een geblindeerde caravan (!).

Marsparade

In het ochtendprogramma gaan de bands de straat op voor de marsparade. Ze komen al lopend op ludieke wijze op en spelen ondertussen een mars. Een publieksjury beoordeelt op originaliteit en de jury in de caravan op muzikale kwaliteit.

Concert

Na het ochtendprogramma volgt een lunch onder de linden aan de Brink. Rond 13.30 uur start het middagprogramma dat wordt gehouden in de muziekkoepel die naast de kerk op de Brink staat. De orkesten brengen een concertprogramma. Ze spelen een opgelegd werk en een vrij werk dat weer door de jury wordt beoordeeld.

Per divisie is er tevens een prijs voor beste verplicht werk. Na de prijsuitreiking als het blazen klaar is en er al flink gebroesd is, is het tijd om te braaien en volgt de afterparty met een barbecue.

Het evenement is gratis toegankelijk en speelt zich af in het hart van Vries. Iedereen is welkom om te komen luisteren naar klinkend koper op de Drentse keien! Voor actuele informatie klik hier