SINNEKEAR CONCERT IN ‘DE KOELE’ APPELSCHA

DRACHTEN/OENTSJERK/APPELSCHA – Het is al bijna een traditie, het Sinnekear Konsert in de openlucht, van brassband de Bazuin B van Oentsjerk. De zomerse editie wordt nu voor de derde keer gehouden en nu is het prachtige openluchttheater de Koele yn Appelscha het decor. Zondagmiddag 26 juni is het zover en zullen vier van Fryslân’s bekendste vocalisten, Tet Rozendal, Inez Timmer, Piter Wilkens en Gurbe Douwstra zich laten begeleiding door de kampioens-brassband uit Oentsjerk. Het concert in één van de mooiste openluchttheaters van Fryslân, belooft weer een prachtig zomers muziekfeest te worden.

Er wordt een gevarieerd programma gebracht met bekende en nieuwe liedjes uit het eigen repertoire van de vier solisten, maar ook vertalingen, bewerkingen van wereld-repertoire. Verrassende combinaties, duetten en aansprekende solo-optredens , voor een groot deel begeleidt door brassband de Bazuin B van Oentsjerk, onlangs nog winnaar van het Vlaams Open Brassbandkampioenschap in Mechelen. Daarnaast zullen Tet, Inez, Piter en Gurbe ook solo optreden.

Deze vier solisten hebben ieder voor zich hun sporen in de muziek al verdiend. Inez Timmer, internationaal musicalster in Duitsland, speelde onder meer in ‘Cirano de Bergerac’ en ‘Phantom of the Opera’ en is vandaag de dag weer regelmatig in Fryslân te vinden o.a. met haar voorstelling ‘Op alle fronten’. Tet Rozendal schitterde als actrice, zangeres en theatermaakster in zelfgeschreven voorstellingen als ‘Mata Hari’ en ‘Nachtvlinder’. Piter Wilkens en Gurbe Douwstra zijn als troubadour, singer/songwriter veel te vinden op de podia in Fryslân.

De locatie van het Sinnekear Konsert is historisch. Al in de zestiger jaren werden er concerten, optredens en voorstellingen in de Koele gehouden. Het openluchttheater, dat enkele jaren geleden volledig werd gerenoveerd, ligt midden in de bossen van Appelscha aan, hoe kan het ook anders, de Bosweg.

Het concert begin op zondag 26 juni om 15.00 uur. Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden via het mailadres: gurbedouwstra@gmail.com.