Sietse Hamersma interim dirigent brassband de Bazuin B

Na het vertrek van Bienze IJlstra is De Bazuin B opzoek gegaan naar een interim dirigent. De Bazuin B heeft Sietse Hamersma bereid gevonden om Brassband De Bazuin B te gaan leiden op het NBK 2014 en de periode hierna tot 1 januari 2015. De Bazuin B en Sietse zijn geen onbekenden van elkaar. Tijdens het Surventobrass Festival van 2014 heeft de band ook onderleiding gespeeld van Sietse Hamersma.

Sietse Hamersma is reeds bekend in de brassbandwereld. Sinds jaar en dag is de Groningse/Friese/Drentse dirigent (Noordelijke dirigent) van verschillende bands. Zo stond hij lang aan het roer bij brassband Heman uit Zuidwolde. Daarnaast dirigeerde hij kampioensdivisieband PBG (Groningen), ook brassband Excelsior Ferwert en brassband  Constantijn Huygens Appingedam hebben onder zijn leiding gestaan. Ook zwaaide hij de scepter bij onder meer de fanfares Oranje uit Grootegast en Beatrix uit Doezum.

Enkele jaren geleden gooide Sietse Hamersma het roer rigoureus om. Hij verruilde zijn dirigentschap voor café en zalencentrum Onder de Linden in Vries. Tegenwoordig is Hamersma samen met zijn partner eigenaar en uitbater van de Drentse horecagelegenheid. De muziek blijft echter trekken. Geregeld vervult hij nog vervangingen bij diverse bands.

In de komende maanden zullen bestuur en leden van Brassband De Bazuin B werken aan de invulling van de vacature voor een nieuwe dirigent.