SELLEkonsert 2017

Elk jaar opnieuw weet De Bazuin B een bijzondere gast te strikken voor haar SELLEkonsert. Deze keer komt de veelzijdige vocale mannengroep Sânman&Sikke naar Oenkerk.

Zaterdag 11 maart mixen de koperklanken van de brassband met de warme mannenstemmen die moeiteloos schakelen van barbershop naar The Beatles en van gospel naar Westcoast.

De mannen. Zo stellen Sânman & Sikke zich voor op hun site. De acht man sterke vocale groep wordt al ruim twintig jaar geleid door Siebren Kramer en bestaat uit louter Friese mannen. Sânman&Sikke zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. Ze zijn op lichte muziek georiënteerd, maar schuwen ook klassieke elementen niet.

Het repertoire van Sânman&Sikke is breed en schiet van ene muziekstijl naar de andere. De mannen zingen daarnaast covers ook eigen Friestalige nummers en maken van elk optreden een informeel muziekfeestje.

Een sfeertje dat prima past bij De Bazuin B. De band bestaat uit enthousiaste muzikanten en komt succesvol uit in de tweede divisie. Het orkest is veelzijdig en drukbezet en treedt het jaar rond door de hele provincie opt. Van het SELLEkonsert, SINNEKEARkonsert of het KERSTconcert tot het NBK en Vlaams Open. De band staat sinds een klein jaar onder leiding van dirigent Sietse Hamersma.