SELLEkonsert 2016 mmv IRIS Koes

Iris Kroes, een artieste in hart en nieren, trok met haar verbluffende deelname aan The Voice of Holland meteen de landelijke aandacht. Bijna vier miljoen Nederlanders zagen haar in 2012 de finale van het populaire tv-programma winnen. Op zaterdag 12 maart komt ze met haar harp naar de Trynwâlden als gast op het SELLEkonsert van brassband De Bazuin B Oenkerk.

Ze is maar een gewoon meisje uit Drachten, vindt ze zelf. Maar ondertussen bezorgt ze Nederland kippenvel met haar stem en gevoelige harpspel. Iris Kroes (23) is een rijzende ster.

Oenkerk, maart 2016: Ze treedt veel op in theaters door het hele land en ook op buitenlandse podia en heeft inmiddels al drie albums uitgebracht. Zong de titelsong van de laatste film van Steven de Jong en was Friese ambassadeur van de Vrijheid. De komende jaren zal ze veel optreden in diverse Europese steden vanuit haar functie als ambassadeur van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. De Bazuin B is blij dat Iris Kroes met haar gouden keeltje en betoverende harpspel te gast is op het SELLEkonsert. De band staat tijdens de zevende editie van die voorjaarsconcert onder leiding van dirigent Sietse Hamersma