Richard Visser stopt als dirigent van brassband De Bazuin Oenkerk B

Brassband De Bazuin Oenkerk B moet op zoek naar een nieuwe dirigent. Richard Visser heeft besloten dit voorjaar te stoppen bij de tweede divisieband.

De beslissing kwam als een verrassing; de samenwerking met Visser die vorig jaar aantrad bij het B-orkest van de Oenkerkers, verliep uitermate goed. Er was een wederzijdse klik en de sfeer binnen de band en prestaties waren naar volste tevredenheid.

De muzikaal leider merkte echter gaande weg het seizoen dat zijn drukke en onregelmatige baan als trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso niet te combineren is met het programma van de brassband.

“Oenkerk B is een prachtige band die helemaal compleet zit! Ik had gehoopt dat het wel zou passen in mijn agenda, maar helaas is dat niet het geval. Deze band verdient een dirigent die er voor de volle honderd procent voor kan gaan. Die tijd heb ik helaas niet, wat ik erg jammer vind”, zegt Visser over zijn vertrek.

Voordat Visser in Oenkerk begon was hij dirigent van de Provinciale Brassband Groningen (PBG). Hij nam na tien jaar met pijn in hart afscheid van het kampioensdivisie-orkest omdat werk en privé niet langer te combineren was. De fanfare Concordia uit Middelstum is na het vertrek bij Oenkerk Vissers enige directieklus.

De Bazuin Oenkerk B gaat nu op zoek naar een nieuwe dirigent. Visser leidt het orkest nog tot en met het SELLEkonsert op zaterdag 9 maart. Daarna zal Jaap Musschenga – dirigent van Oenkerk A – als interim de band de rest van het seizoen leiden.