KERSTconcert

Pianist en organist Sebastiaan Schippers te gast bij De Bazuin B Oenkerk

Klinkend koper met Kerst. Brassband De Bazuin B Oenkerk organiseert dit jaar een kerstconcert. Op vrijdag 23 december laat het orkest de prachtigste kerstklassiekers horen. En niet in haar eentje. De brassband heeft een bijzondere gast uitgenodigd: pianist en organist Sebastiaan Schippers.

Schippers is een bekende musicus uit de streek en is betrokken bij diverse kerken en koren.

Oenkerk, december 2016: Schippers is organist in de Kruiskerk in Burgum. Sinds een kleine twee jaar bespeelt hij ook het kerkorgel in de diensten van de protestantse gemeente Trynwâlden en sinds januari dit jaar is hij organist bij de protestantse gemeente Eastermar.

Naast organist is Schippers ook dirigent van meerdere koren in Friesland. Hij leidt de Kleine Cantorij in Burgum, UDI in Hurdegaryp, Pniëls Kerkkoor in Leeuwarden-Huizum en hij is muzikaal leider van Nocht&Wille in Lollum.

De Bazuin B is blij dat Sebastiaan Schippers te gast is op het KERSTconcert. Het klinkende koper van de brassband in combinatie met het gloedvolle orgel- en pianospel vormen een prachtige mix voor een warme kerstsfeer. Band en toetsenist spelen een breed scala aan bekende en nieuwe kerstwerken.

De Bazuin B staat tijdens de eerste editie van dit kerstconcert onder leiding van haar eigen dirigent Sietse Hamersma.