Kampioensdivisie blij met verhuizing NBK naar Utrecht

De Nederlandse kampioensdivisiebands zijn unaniem enthousiast over de verhuizing van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) vanaf dit jaar naar TivoliVredenburg in Utrecht. In een eerste gezamenlijke vergadering van de koperorkesten uit de topklasse stond de NBK-locatie hoog op de agenda. Alle bands waarderen de inspanningen van de organisatie om de verhuizing naar Utrecht te laten doorgaan en zullen er alles aan doen om de kampioenschappen daar tot een groot succes te maken.

Hoewel het Groningse Martiniplaza (waar de kampioenschappen vanaf 2002 plaatsvonden) voorzag in uitstekende faciliteiten, bleef de akoestiek alle jaren onderwerp van discussie. In de akoestische symfoniezaal van het nieuwe Muziekcentrum TivoliVredenburg komt de klank van de brassbands veel beter tot uiting. Daarnaast zal de sfeer in de zaal, die letterlijk de bands omhelst, aanzienlijk beter zijn.

De bands realiseren zich dat de verhuizing van het kampioenschap mogelijk tot logistieke en opstartproblemen kan leiden, onder meer omdat TivoliVredenburg moeilijker bereikbaar is en minder kleed- en inspeelruimte biedt voor de bands. Dit zal een flexibele houding vragen, waar alle bands van harte toe bereid zijn.

Een vertegenwoordiging van de kampioensdivisiebands zal binnenkort met de organiserende Stichting NBK in gesprek gaan om het eerste kampioenschap tot een succes te maken.