HERFSTconcert

Alle drie orkesten van De Bazuin Oenkerk geven een gezamenlijk concert op de thuisbasis. Het hele jaar door zwermen ze alle kanten op en geven ze optredens door de hele provincie. Het A-, B- en C-orkest van De Bazuin Oenkerk. Een keer in het jaar zijn ze allemaal thuis voor een gezamenlijk concert in de Trynwâlden. Zaterdag 19 november is het Herfstconcert van De Bazuin Oenkerk. De dik zeventig muzikanten van de vereniging laten op een gevarieerde muzikale avond horen wat het bekende orkest in haar mars heeft.

De Bazuin Oenkerk A onder leiding van Klaas van der Woude is het vlaggenschip van de vereniging. Al jaren staat de band aan de top van Nederland. Op de laatste Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht grepen ze net naast de titel. Met een uitzonderlijk hoog puntenaantal van 97 ging het zilver mee naar Oenkerk.

De Bazuin B komt succesvol uit in de tweede divisie en is een veelzijdig en drukbezet orkest dat het jaar rond door de hele provincie optreedt. Van het SELLEkonsert, SINNEKEARkonsert of het kerstconcert tot het NBK en Vlaams Open. De band staat sinds een aantal maanden onder leiding van dirigent Sietse Hamersma.

Het C-orkest is de kweekvijver van de vereniging. Jeugd krijgt hier de kans om muzikaal talent te ontwikkelen. Dirigent Bart van der Wielen geeft leiding aan de enthousiaste club muzikanten die op festivals verdienstelijk voor de dag komen.

Alle drie de orkesten treden op 19 november voor u op. Het Herfstconcert is een avondje genieten van muzikaal talent, gewoon uit de Trynwâlden.