Us Gerben Jongsma tweede op Prinses Christina Concours

Onze slagwerker Gerben Jongsma heeft in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de tweede prijs gewonnen in de Nationale finale van het Prinses Christina Concours. We zijn hartstikke trots, wat een geweldige prestatie! 

Gerben Jongsma (16) werd voor zijn spel op de marimba beloond met de tweede prijs in Categorie 2 voor 15- tot 19-jarigen. Daarnaast won hij de Pers Prijs, een bezoek aan één of twee concerten van het idool van de winnaar in een Europese stad (inclusief reis en verblijf), aangeboden door Stichting De Weille Ogier en toegekend door vertegenwoordigers van de pers. Verder won Gerben ook de AVROTROS Spiegelzaal Prijs: een live-optreden in het radioprogramma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Winnaar in Categorie 2 werd Enzo Kok, viool (16 jaar, Kerkrade). Hij won ook de Koninklijk Concertgebouworkest Prijs en de AVROTROS Spiegelzaal Prijs. Derde werd Maria Pedano, hobo (15 jaar, Zoetermeer). Zij won ook de Publieksprijs. 

Honderden jonge musici uit het hele land deden mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Zeven van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale.