Filmmuziek op jeugdorkestenfestival

Zaterdag 21 juni heeft het jeugdorkest van De Bazuin haar laatste optreden van het seizoen gehad. In ROC Friese Poort in Leeuwarden deden de leden mee aan het jeugdorkestenfestival. Zo’n twintig bands namen deel aan dit muzikale festijn, waar naast het eigen optreden ook nog allerlei andere dingen te beleven waren.

De opzet van het festival daagde de jongeren uit om voor het optreden een thema te bedenken en hier creatieve dingen omheen te verzinnen. Onder het thema ‘filmmuziek’ begon De Bazuin C met Pirates of the Caribbean, met een mysterieuze opkomst en compleet met piratenmutsen en ooglapjes. Vervolgens speelde Jorn Koopmans een mooie cornetsolo in het stuk Lord of The Rings. Uit de Dinsneymuziek was gekozen voor Under the Sea uit De Kleine Zeemeermin en tot slot klapte het publiek enthousiast mee in Happy, niet alleen bekend van het succes in de hitlijsten maar ook van de animatiefilm Despicable Me 2.

De Bazuin viel niet in de prijzen maar kreeg wel een mooi juryverslag mee naar huis.

Na al het harde werken heeft het jeugdorkest de volgende maandag niet gerepeteerd, maar gezellig samen gekeken naar het WK voetbal! Hiermee is het seizoen van de jonge muzikanten op een leuke manier afgesloten. Nog één repetitie en dan gaat het C-orkest lekker vakantie vieren!