De Bazuin Oenkerk op Lowlands!

Onder luid gejuich en muziek van Eye of the Tiger komt het brass ensemble van De Bazuin Oenkerk op tijdens het Lowlands festival in Biddinghuizen. Hier vechten dagelijks twee boksers onder de muzikale begeleiding van ons brassensemble om de titel ‘Champ of Lowlands’. En de ooit zo zachtaardige toeschouwers? Die vinden het ge-wel-dig.

Rocky

De opening is het eerste gedeelte uit het stuk Olympic Fanfare and Theme gevolgd door een nieuwe bewerking van het nummer War. Bassist Gouke Wielenga – die speciaal voor dit optreden op sousafoon speelde – maakte een arrangement van dit stuk welke oorspronkelijk gespeeld wordt door de Hypnotic Brass Ensemble. De opening werd afgesloten met een deel uit de filmmuziek van Rocky Bilboa waarin de bokser werden aangekondigd door presentator Marco Roelofs. 

Marco Roelofs

De dagelijkse bokswedstrijden zijn een idee van Johan Reebergen (de vader van Roosbeef), vertelt master of ceremony Marco Roelofs. De voormalig Heideroosjes-frontman had geen flauw idee wat hij kon verwachten van de presentatieklus. ‘Het straattheater is dit jaar alleen in de nacht. Johan bedacht de bokswedstrijd om het straattheater dagelijks af te trappen. Je merkt aan hoe het publiek meedoet dat ze het fantastisch vindt: geef ze een gekke brassband, twee vechters en een ring en ze gaan compleet uit hun dak.’

Bijzondere ervaring

Voor de zes muzikanten van de band was dit weekend een bijzondere ervaring. Optreden voor meer dan duizend joelende mensen, heerlijk weer en alles tot in de puntjes geregeld door de Lowlands organisatie!