De Bazuin B schittert met Brandt Attema

Op het zesde SELLEkonsert werd het publiek getrakteerd op een muzikale avond om van te smullen. De Bazuin B liet onder leiding van Sietse Hamersma horen waarom ze Nederlands Kampioen is geworden. De band straalde, speelde met bravoure en maakte er een feestje van met toptrombonist Brandt Attema als kers op de taart.

De Bazuin trapte af met Talllis Variations een eerste divisie stuk van Philip Sparke. Een pittige kluif waarmee het orkest direct liet horen wat ze in haar mars heeft.

Daarna volgde een gevarieerde mix van ingetogen werken, uptempo stukken, danspartijen en filmmuziek afgewisseld met verbluffend solowerk van Attema.

De trombonist van het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble begon zijn carrière ooit als klein ventje in Oenkerk en was nu even terug op de basis. Een warm weerzien: ,,It fielt daliks fertrouwd.’’

Het werd ook een avond van afscheid, het SELLEkonsert was het laatste optreden van de band met interim-voorman Hamersma. Hij werd met een staande ovatie bedankt voor een succesvolle periode.