SELLEkonsert: Weima&VanderWerf eren British Heroes op vooravond van de Brexit

Op de vooravond van de Brexit springt De Bazuin Oenkerk B het Kanaal over voor een eerbetoon aan de pareltjes uit de Engelse brass- en popmuziek. Het SELLEkonsert staat dit jaar in het teken van British Heroes. Het duo Weima&VanderWerf is te gast en de beide heren halen met de prachtigste songs en evergreens de grote Engelse muzikale helden voor een avondje naar Oenkerk.

Zaterdag 9 maart klinken The Beatles in de Trynwâlden. Schallen David Bowie-hits door Oenkerk en rockt Rolling Stone Mick Jagger uit de speakers in de Ontmoetingskerk. Weima&VanderWerf laten samen met De Bazuin B het beste uit het Verenigd Koninkrijk horen, de bakermat van de brassband.

Oenkerk, januari 2019:  

Het duo, bestaande uit Reinout Weima en Anno van der Werf, speelt al sinds 1996 samen en heeft al meer dan 2.000 maal opgetreden. Ze spelen 60 jaar (pop)historie en weten wat te doen met publiek. Een volledig kloppend duo qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas.

Het repertoire van Weima&VanderWerf is breed en schiet van de ene muziekstijl naar de andere. De mannen zingen ook eigen Friestalige nummers. Op het SELLEkonsert duiken ze in de grote Britse popvijver en komen boven met de mooiste nummers van helden uit het land aan de overkant van het Kanaal. 

BAKERMAT 

Zonder de Britten geen brassband. Het betekent letterlijk koperorkest in het Engels. De oorsprong ligt in de staal- en mijnbouw van het Verenigd Koninkrijk. Mijnwerkers wilden muziek maken in hun vrije tijd en richten begin 1800 muziekkorpsen op. Het koude, natte weer en de ruige omstandigheden zorgden ervoor dat ze eenvoudige koperen blaasinstrumenten kozen die tegen een stootje konden. De brassband bleek een prachtige warme ronde klank voort te brengen. Tot op de dag van vandaag is Engeland koning van de brassband. Beroemde orkesten als de Black Dyke en The Cory Band uit Wales toeren over de wereld.

RIJKE TRADITIE

De Bazuin Oenkerk is trots dat ze in die rijke traditie staat. Het B-orkest onder leiding van Sietse Hamersma ziet er dan ook naar uit om op het SELLEkonsert werken van bekende (Engelse) brassbandcomponisten te laten horen en bezoekers aan de hand van de kenmerkende koperklank mee te nemen naar de Britse valleys. 

AFTERPARTY

Na het concert zetten de mannen van Weima&VanderWerf het feestje nog even unplugged door op de afterparty in Pro Rege.

  • SELLEkonsert
  • zaterdag 9 maart 2019
  • Ontmoetingskerk Oenkerk
  • 20 uur
  • jeugd t/m 12 jaar GRATIS
  • entree €10