Alice Springs, de Ierse feestband zet de boel op stelten bij De Bazuin B Oenkerk

Zodra ze beginnen te spelen waan je je in het land van de oneindige groene heuvels, hoge cliffs, gezellig pubs waar bier en whiskey wordt gedronken en opzwepende viool- en gitaarmuziek klinkt. Alice Springs neemt je mee naar Ierland. Op zaterdag 10 maart komen de mannen van de Ierse feestband naar de Trynwâlden als gast op het SELLEkonsert van brassband De Bazuin B Oenkerk.

Akoestisch

Alice Springs speelt nummers van The Dubliners en The Pogues. Legendarische bands met verhalende liedjes en opzwepende jigs. Soms als origineel, soms in een eigen jasje gestopt. Wie was Molly Malone en wat is het verhaal achter The Wild Rover? De viermansformatie gaat los op akoestische gitaar, banjo, viool, trekzak, bas en basdrum.

Een prachtige combinatie met de warme koperklanken van de brassband, die zijn oorsprong heeft in de Engelse mijnstreken. De Bazuin B is blij dat de Ierse feestmakers te gast zijn op het SELLEkonsert. De band staat tijdens de negende editie van dit voorjaarsconcert onder leiding van zijn eigen dirigent Sietse Hamersma.