Dirigent C-orkest

Bart van der Wielen

Sinds augustus 2013 wordt het C-orkest van De Bazuin gedirigeerd door Bart van der Wielen (Gytsjerk, 1994). Als lid uit de eigen jeugdopleiding heeft hij de hele vereniging van dichtbij leren kennen. Het enthousiasme voor de blaasmuziek werd bij hem gewekt toen hij zelf bij het jeugdorkest speelde. Vanuit hier is hij bij het B-orkest gekomen, en inmiddels speelt Bart ook al weer een aantal jaren bariton bij het A-orkest van De Bazuin Oenkerk.

Naast het muziek maken heeft Bart ook een actieve rol in het aantrekken van nieuwe jeugdleden voor de vereniging. Door middel van projecten op basisscholen in de Trynwâlden worden de kinderen uit de nabijgelegen dorpen gestimuleerd om ook te ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken. Zo wordt er niet alleen voor gezorgd dat het C-orkest kan groeien, maar ook dat de rest van de vereniging in de toekomst volop muziek kan blijven maken.

Enkele hoogtepunten die Bart van der Wielen als muzikant heeft meegemaakt, zijn onder andere deelname aan de European Youth Brass Band 2010 in Linz, Oostenrijk, en de concertreis met De Bazuin Oenkerk A naar Litouwen in 2012. Het zijn volgens hem de unieke muzikale ervaringen die je als brassbandmuzikanten samen kunt meemaken, en die deze hobby zo bijzonder maken. Als dirigent probeert Bart het enthousiasme dat hieruit voortvloeit over te brengen op de jeugdleden, door zowel tijdens de repetities als bij optredens plezier te hebben in het maken van muziek.